Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Power Apps gebruiken om een centrale school app te maken

12 maart | 13:00 - 16:00

€65
Opleiding Power Apps Microsoft

Efficiëntie verhogen + versplintering van info en functies verhelpen

Doel: automatiseer eenvoudig taken zonder kennis van programmeren

Inhoud

Voor bijna elke taak, elk probleem, alle administratieve plichten… is er wel een digitale oplossing die dit kan automatiseren of verbeteren. Ook onze scholengroep is zo met de beste bedoelingen begonnen aan een golf van digitalisering een hele tijd geleden.

We merkten echter een sterke versplintering op van tools, bronnen, werkwijzen … die net voor méér frustratie en werk leken te zorgen.
Om dit tegen te gaan, hebben we een centrale app ontwikkeld binnen Power Apps in combinatie met Power Automate en SharePoint met als doel deze versplintering te verhelpen en een aantal repetitieve taken te automatiseren.

Elk personeelslid kan de app gebruiken en krijgt toegang tot verschillende onderdelen op basis van functie binnen de school. Het bundelt alle nodige onderdelen in één systeem én is op elk toestel vlot toegankelijk via de app rechtstreeks of via Teams. Een aantal voorbeelden: doorgeven van fietsvergoedingen, ICT-helpdesk, plannen van oudercontacten, EHBO-meldingen, informatie per school weergeven, wachtwoorden van leerlingen resetten …

Programma

Tijdens deze sessie krijg je algemene informatie over Power Apps, Power Automate en SharePoint. We bespreken een aantal voorbeelden van functies die je dan ook meteen kunt uitproberen. We focussen op praktijkvoorbeelden en best practices.

 • Power Apps:
  • Algemene info
  • Opbouw van schermen, navigeren, lay-out …
  • Enkele basisfuncties: info plaatsen, bellen, mailen, onderdelen tonen of verbergen op basis van (de functie van) een personeelslid …
 • Power Apps combineren met Power Automate / SharePoint:
  • Algemene info
  • Fietsvergoedingen doorgeven
  • Wachtwoord reset formulier
 • Publiceren van een app
  • + vastpinnen van een app binnen teams voor alle personeelsleden

Doelstellingen

Na het volgen van deze nascholing zal je:

 • zelf aan de slag kunnen gaan om met Power Apps een centrale app te bouwen die allerhande functies en automatiseringen combineert.
  Het doel is om voor de eindgebruiker één systeem te maken dat kan gebruikt worden om fietsvergoedingen door te geven, de ICT-helpdesk te gebruiken, informatie op te vragen, administratie te regelen …

Je leert vlot werken met Power Apps in combinatie met Power Automate en SharePoint. We vertrekken vanuit enkele praktische voorbeelden en bespreken best practices om zo’n app op te bouwen.

Doelgroep

Technische ICT-coördinatoren

Voorkennis

Deze sessie is gericht op deelnemers uit scholen die gaan starten of pas gestart zijn met het ontdekken van Power Apps, Power Automate, SharePoint… Het is zeker niet een cursus om geavanceerde zaken uit te werken en de focus ligt dus op hoe je als beginner met het systeem aan de slag gaat.

Daarvoor heb je nodig: basis beheer en opbouw van de admin centers binnen MS365. Het is zeker niet verplicht om dit in detail te kennen, maar het gaat je wel helpen als je je weg kent binnen de ”admin” kant van MS365.

Lesgever

Jeroen Cools

Technisch ICT-coördinator en leerkracht informaticabeheer binnen VIBO (Turnhout en Oud-Turnhout) – een scholengroep met ongeveer een 1000 personen (leerlingen + personeel).
Jeroen focust vooral op het technische aspect, maar werkt ook digitale leermiddelen uit en geeft bijscholingen.

Praktisch

Cursusmateriaal inbegrepen.

Breng je opgeladen laptop (en lader) mee.

Locatie

ESPAI.GENT
Sint-Pietersaalststraat 38
Gent, 9000 België

Vlot bereikbaar per trein en auto: op 8′ wandelafstand van het Sint-Pietersstation in Gent en vlakbij afritten UZ Gent op E40/E17, Sint-Denijs-Westrem op E40 of via R4.

Parking is er altijd in de straat of rond het park. Gele zone: € 1,80  per uur.

Inschrijven


Deze nascholing is voorbij. Contacteer Mario indien je interesse hebt voor de herneming van deze opleiding.

Gegevens

Datum:
12 maart
Tijd:
13:00 - 16:00
Kosten:
€65
Evenement Categorie:

Locatie

ESPAI.GENT
Sint-Pietersaalststraat 38
Gent, 9000 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Interesse om een nascholing bij jou op school te organiseren? Contacteer ons.